2022 Nieuwsbericht 13 Mei Header En Og

Vanavond gaat het gebeuren: de 20ste editie van Arendonk Zingt & Swingt gaat van start! Overal voel je dat het kriebelt. Bij onze werkgroep, in het dorp maar even goed ver daarbuiten, bij onze koren, de vele bands & DJ’s, de honderden vrijwilligers en de vele sterke sponsors. Voor we erin vliegen, geven we je graag nog wat handige weetjes mee over #AZS22. Neem ze even door en haal nog meer uit je festivalweekend!

1. Timetable raadplegen

Wie speelt wanneer en op welke dag? Je leest het allemaal super eenvoudig op onze website. Het enige wat je nodig hebt, is een opgeladen smartphone en de juiste maar super simpele link: arendonkzingt.be. En nu, puzzelen maar!

>> bekijk de timetable

2. Jarig op azs

Ben je jarig op 13, 14 of 15 mei? Da’s toevallig, wij ook! Daarom trakteren we je graag op 2 bonnetjes. Klinkt goed, toch? Kom gewoon even met je identiteitskaart langs de infostand en we fixen dat. En hé, gelukkige verjaardag al!

3. Openingsuren van de weide

Vrijdag opent de weide om 19u30 en sluit ze weer af om 2u00.
Zaterdag ben je terug welkom vanaf 13u30 en sluiten we om 3u00.

4. Geen lockers

Let op: in tegenstelling tot onze vorige editie in 2019, staan er dit jaar geen lockers. ‘s Avonds toch wat te fris? Niet als je lekker blijft dansen!

5. Fiets parkeren

Je tweewieler is dé ster van Arendonk Zingt & Swingt! We voorzien zo’n 3 000 m² fietsenparking. Zowel de hele parking van de Bemdhal als de grasveldjes voor en achter de jongenschiro (Kerkstraat) houden we speciaal vrij voor je fiets.

6. Fiets laten graveren

Op zaterdag tussen 14u00 en 17u00 kan je op de fietsenparking gratis je fiets laten graveren door de gemeentelijke diensten. Zij merken je fiets met een uniek getal. Als deze dan ooit gestolen wordt en de politie vindt hem terug, kunnen ze hem gemakkelijk terugbrengen naar jou.

7. Met openbaar vervoer komen

De bussen van De Lijn passeren vlakbij het festivalterrein. Op 5 minuten wandelen vind je de dichtstbijzijnde bushalte! Het openbaar vervoer is voor je vrienden en familie dus een goede oplossing om naar het festival te komen.

De uurregeling van De Lijn vind je op www.delijn.be of in hun app.

8. Auto parkeren

De Bemdweide ligt in het centrum van ons dorp, naast de Bemdhal. Je auto laat je best achter op de parkings rond het centrum. Die liggen allemaal op wandelafstand van de weide. Verder op onze website vind je een overzicht van parkings in de buurt van het festivalterrein.

>> Parkings bekijken

9. Sponsors

Arendonk Zingt & Swingt kan enkel plaatsvinden dankzij de immense financiële en materiële steun van onze sponsors. Wie dat zoal zijn? Dat ontdek je op hier op de website, op de sponsorpresentatie aan de Crimilexstage, op de sponsorwand boven de toiletzone, in de meezingboekjes en op al ons drukwerk.

10. Nieuwe inrichting van de weide

De festivalweide onderging heel wat opvallende aanpassingen. Zo staat de Crimilexstage anders opgesteld, waardoor die meer aanvoelt als een openluchtpodium. De foodcorner verhuisde naar de weide aan de ingang en de Stellastage staat niet langer achter de Bemdstage. De cocktailbar, die vind je dit jaar terug op het terras aan de Bemdstage. En dat is nog lang niet alles, dus kom het vooral zelf ontdekken!

11. De enige juiste hashtag >> #AZS22

Deel je festivalmomenten op Instagram en Facebook met de hashtag #AZS22. Samen maken we er zo online ook een feestje van! Daarnaast maak je zo ook kans om op onze gigantische projectieschermen aan de Crimilexstage te verschijnen. #AZS22 dus!

12. Alcohol -16 en -18

Ben je tussen 16 en 20 jaar en drink je graag een glaasje alcohol op #AZS22? Dan raden we je aan om je identiteitskaart mee te brengen. Kom die even één keer aan ons tonen aan de infostand en dan krijg je van ons een polsbandje. Doe dat bandje aan en dan moet je aan de toog niet elke keer je leeftijd aantonen.

We maken, zoals wettelijk voorzien, een onderscheid tussen +16 en +18. De eerste categorie krijgt alle dranken aan de gewone togen én in de Cava- en Speciale Bierenbar. De Cocktailbar is enkel voor al wie ouder is dan 18 jaar.

13. Goede doelen

Arendonk Zingt & Swingt is een festival voor het goede doel. Elk jaar verdelen we namelijk de winst onder twee grote organisaties. De ene helft gaat naar Parantee - Psylos vzw, die een sportaanbod op maat van personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap organiseert. De andere helft gaat naar de Chiro van Arendonk Centrum. Bovendien ondersteunden we de voorbije jaren ook enkele Arendonkse sportclubs die een G-werking hebben.

>> meer over de goede doelen

14. Volgende edities

Wil je er zeker van zijn dat je ook naar de volgende edities kan komen? Noteer dan de data voor de volgende jaren al in je agenda. Zo kan je er altijd rekening mee houden voor je eigen feestjes en andere onbelangrijke, maar gelijktijdige, gebeurtenissen. Een verwittigd AZS’er is er twee waard!

  • 5 en 6 mei 2023
  • 24 en 25 mei 2024
  • 16 en 17 mei 2025
  • 29 en 30 mei 2026
  • 21 en 22 mei 2027
  • 12 en 13 mei 2028
  • 25 en 26 mei 2029
  • 17 en 18 mei 2030

15. Contact opnemen

Zit je met vragen, bedenkingen of heb je leuke suggesties? Voor, tijdens of na Arendonk Zingt & Swingt? Laat van je horen. We luisteren graag. Je contacteert ons het makkelijkst via Facebook Messenger of via een mailtje naar info@arendonkzingt.be.