Vanaf de eerste editie in 2002, besloten we om ’t Zingt & Swingt gratis te houden en dat lukt ondertussen al 23 jaar! Dankzij de hulp van ruim 750 vrijwilligers en de goodwill van onze sponsors zijn we jaar na jaar gegroeid. Zonder hen zou Arendonk Zingt & Swingt niet kunnen blijven bestaan en zouden we ook geen donaties aan goede doelen kunnen doen.

Gelukkig kunnen we dat nog wel steeds waarmaken én we hebben al die jaren een fenomenaal bedrag kunnen doneren! In de voorbije jaren, verdeelden we al 300 000 euro. Dat is een fantastisch groot bedrag en daarvoor willen we jou natuurlijk heel hard bedanken!

Elk jaar verdelen we het geld onder twee goede doelen. Zo gaat de helft van de jaarlijkse winst naar G-sport Vlaanderen vzw. Die vereniging organiseert een sportaanbod op maat van personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap. Dat gaat van de coaching van atleten, het ondersteunen van G-sportclubs tot de organisatie van verschillende evenementen.

De andere helft wordt aan de Chiro van Arendonk Centrum, die uit een jongens- en meisjeswerking bestaat, geschonken. Zij besteedden dat al aan kookmaterialen voor op kamp en spelmateriaal. Daarnaast gebruikten ze het voor onderhoudswerken en de verbetering van de (brand)veiligheid in hun lokalen.

Bovendien ondersteunden we de voorbije jaren ook enkele Arendonkse sportclubs die een G-werking hebben. Zo zijn we trotse sponsor van de G-basketploeg van Okido en de G-zwemmers van de Arendonkse Zwemvereniging. In het verleden kochten we bovendien ook sport- en spelmateriaal aan voor de G-werkingen van de Rusthuif en Atletiekclub Arac en ondersteunden we EchoW, het G-orkest van koninklijke fanfare Wampegalm.