Sfeer Weide En Publiek Romi Photo Design Azs23 113 2

Tent? Check! Artiesten en koren? Check! Eten en drinken? Check! Dat kan maar één ding betekenen: Arendonk Zingt & Swingt 2024 gaat bijna van start! Voor we erin vliegen, geven we je graag nog wat handige weetjes mee. Neem ze even door en haal nog meer uit je festivalweekend!

1. Timetable raadplegen

Wie speelt wanneer en op welke dag? Je leest het allemaal super eenvoudig op onze website. Het enige wat je nodig hebt, is een opgeladen smartphone en volgende link: https://arendonkzingt.be/timetable. En nu, puzzelen maar!

2. Jarig op AZS

Ben je jarig op 24, 25 of 26 mei? We trakteren je graag op 2 bonnetjes. Klinkt goed, toch? Kom gewoon even met je identiteitskaart langs de infostand en we fixen dat. En hé, gelukkige verjaardag al!

3. Openingsuren van de weide

Vrijdag opent de weide om 19u30 en sluit ze weer af om 2u00.

Zaterdag ben je terug welkom vanaf 13u30 en sluiten we om 3u00.

4. Geen lockers

Let op: Net zoals vorig jaar zijn er deze editie ook geen lockers. ‘s Avonds toch wat te fris? Niet als je lekker blijft dansen!

5. Fiets parkeren

Je tweewieler is dé ster van Arendonk Zingt & Swingt! We voorzien zo’n 3 000 m² fietsenparking. Zowel de hele parking van de Bemdhal als de grasveldjes voor en achter de jongenschiro (Kerkstraat) houden we speciaal vrij voor je fiets.

6. Fiets graveren

Op zaterdag tussen 14u00 en 17u00 kan je op de fietsenparking gratis je fiets laten graveren door de gemeentelijke diensten. Zij merken je fiets met een uniek getal. Als deze dan ooit gestolen wordt en de politie vindt hem terug, kunnen ze hem gemakkelijk terugbrengen naar jou.

7. Openbaar vervoer

De bussen van De Lijn passeren vlakbij het festivalterrein. Op 5 minuten wandelen vind je de dichtstbijzijnde bushalte! Het openbaar vervoer is voor je vrienden en familie dus een goede oplossing om naar het festival te komen. De uurregeling van De Lijn vind je op www.delijn.be of in hun app.

8. Auto parkeren

De Bemdweide ligt in het centrum van ons dorp, naast de Bemdhal. Je auto laat je best achter op de parkings rond het centrum. Die liggen allemaal op wandelafstand van de weide. Hier vind je een overzicht van parkings in de buurt van het festivalterrein.


9. Herbruikbare bekers

Vanaf dit jaar werken we met herbruikbare bekers. Aan de inkom ontvang je een bekerbon. Hou deze goed bij want hiermee ontvang je jouw wisselbeker. Begint de keel wat droog te worden? Simpel, ga naar een van onze togen en geef je bekerbon samen met een consumptie bon af.

Hou je lege beker goed bij en lever hem opnieuw in wanneer je een drankje ga halen. Beker kwijt? Dan lever je een extra consumptiebon in.

Ga je naar huis? Dan deponeer je jouw lege beker in onze verzamelpunten op de wei. Deze kan je terugvinden bij de vuilbakken. Wel goed sorteren hé! ;)


10. Sponsors

Arendonk Zingt & Swingt kan enkel plaatsvinden dankzij de immense financiële en materiële steun van onze sponsors. Wie dat zoal zijn? Dat ontdek je op onze website, op de sponsorpresentatie op de LED-schermen, op de sponsorwand, in de meezingboekjes, ...

11. De enige juiste hashtag: #AZS24

Deel je festivalmomenten op Instagram en Facebook met de hashtag #AZS24. Samen maken we er zo online ook een feestje van! Daarnaast maak je zo ook kans om op onze gigantische projectieschermen aan de Crimilexstage te verschijnen. #AZS24 dus!

12. Alcohol -16 en -18

Ben je tussen 16 en 20 jaar en drink je graag een glaasje alcohol op #AZS24? Dan raden we je aan om je leeftijdsbewijs mee te brengen. Kom dit even één keer aan ons tonen aan de infostand en dan krijg je van ons een polsbandje. Doe dat bandje aan en dan moet je aan de toog niet elke keer je leeftijd aantonen.

We maken, zoals wettelijk voorzien, een onderscheid tussen +16 en +18. De eerste categorie krijgt alle dranken aan de gewone togen én in de Cava- en Speciale Bierenbar. De Cocktailbar is enkel voor al wie ouder is dan 18 jaar.

13. Goede doelen

Arendonk Zingt & Swingt is een festival voor het goede doel. Elk jaar verdelen we namelijk de winst onder twee grote organisaties. De ene helft gaat naar G-Sport Vlaanderen en lokale G-sportwerkingen, die een sportaanbod op maat van personen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap organiseert. De andere helft gaat naar de Chiro van Arendonk Centrum.

14. Volgende edities

Wil je er zeker van zijn dat je ook naar de volgende edities kan komen? Noteer dan de data voor de volgende jaren al in je agenda. Zo kan je er altijd rekening mee houden voor je eigen feestjes en andere onbelangrijke, maar gelijktijdige, gebeurtenissen. Een verwittigd AZS’er is er twee waard!

  • 16 en 17 mei 2025
  • 29 en 30 mei 2026
  • 21 en 22 mei 2027
  • 12 en 13 mei 2028
  • 25 en 26 mei 2029
  • 17 en 18 mei 2030

15. Contact opnemen

Zit je met vragen, bedenkingen of heb je leuke suggesties? Voor, tijdens of na Arendonk Zingt & Swingt? Laat van je horen. We luisteren graag. Je contacteert ons het makkelijkst via Facebook of via een mailtje naar info@arendonkzingt.be.