Mail Les Truttes Devls

Niels Delvaux, de man die bekend staat onder zijn alter ego Delvis, kent geen kapsones. Met “Tell Me” had hij in 2014 een vette radiohit te pakken. Toch koos hij er niet voor om dat succes te verzilveren door snel een album in te blikken.

Hij schaafde geduldig verder aan zijn muziek terwijl hij ondertussen extra live-ervaring opdeed in de voorprogramma’s van Jamie Lidell en Selah Sue. De Landenaar met de onwaarschijnlijk knappe soulstem wordt vergeleken met Marvin Gaye en Otis Redding en toonde tijdens verschillende live-optredens dat die vergelijking niet uit de lucht gegrepen is. Gegarandeerd dat niemand stil kan blijven staan tijdens zijn bekendste hit “Come My Way” dus let’s get funky!

Lokaal talent mag eerder op zaterdagavond de tent opwarmen. The High Flying Bumper Cars is samengesteld uit muzikanten die met andere groepen in onze contreien al grote successen boekten. Sander Van Dooren (zang en gitaar), Toon Van Houdt (zang en gitaar) Gwen Verachtert (zang), Alek Dom (Drums), Ward Faes (bass), Sten Janssen (gitaar) & Hans Goris (gitaar), bundelen hun talenten om op onze festivalweide een topconcert te geven.

Dan zijn er nog onze favoriete afsluiters! Les Truttes gewoon een covergroep noemen, dat zou bij velen in slechte aarde vallen. Wat ooit begon in 1996 als een éénmalige grap, is ruim 20 jaar later uitgegroeid tot dé gevestigde waarde in het club- en festivalcircuit. Op zaterdag brengen ze letterlijk ‘The Party’ to ‘The People’. Diegenen die tijdens de vorige passages aanwezig waren weten: it's a true live-experience.

In het namiddagprogramma vinden we zaterdag ook ons Juniorkoor terug. De groep meisjes en jongens van 6 tot 15 jaar zingt dan de leukste nieuwe meezingers en radiohits. Het Volwassenenkoor doet een dag eerder hetzelfde, maar gaat traditioneel voor rasechte klassiekers en schlagers. Smeer die kelen dus maar in!

Annick Zat2018 7483